Heerlijk van dichtbij

Lekker uit Nederland

Met de campagne Lekker uit Nederland pro­mootten we in 2021 producten van Nederlandse bodem. Door de jarenlange en intensieve samen­werking met onze leveran­ciers kunnen we samen onderzoek doen naar inno­va­tieve bewaar- en teel­technieken. Door de juiste tech­nieken te gebruiken kunnen we het seizoen van Nederlandse frambozen, komkommer, paprika, kropsla, kruiden, aardappelen, uien en conference peren verlengen. Melk, kaas, eieren, kip en varkens­vlees komen al 100% van eigen bodem en in 2021 zijn er meer dan 40 miljoen aardappelen-, groente- en fruitproducten uit Nederland bij gekomen. Zo legden we vanaf april voor een groot deel alleen nog maar Nederlandse aardbeien in het schap; dit leidde tot een toename van 7 miljoen meer verkochte bakjes Nederlandse aardbeien ten opzichte van 2020. Ook onze komkommers van Nederlandse bodem zijn nu het hele jaar verkrijg­baar; dit leidde net als bij de aardbeien tot een toename van 7 miljoen meer verkochte Nederlandse kom­kommers ten opzichte van 2020.

Streeckgenoten

Elke streek heeft zijn eigen smaken en specialiteiten. Die unieke streek­producten worden gemaakt naar eigen recepten van ambachts­mensen met passie voor hun vak. Met Streeckgenoten wil Albert Heijn zoveel mogelijk klanten laten kennismaken met specialiteiten van dichtbij.

Van Limburgse achterham tot Zuid-Hollandse geitenkaas en Haarlemse duivenkaters. Meer dan 80 lokale slagers, bakkers en kaasmakers uit heel Nederland leveren aan Albert Heijn onder de naam Streeckgenoten ruim 250 lokale specialiteiten. Deze Streeckgenoten zijn niet allemaal in elke winkel verkrijgbaar, maar worden in de betreffende regio verkocht.

Het aantal lokale leveranciers groeit en daarmee ook ons brede assorti­ment aan streek­producten. Zo introdu­­ceerden we in 2021 lokale buffel­mozzarella gemaakt van melk van Hollandse buffels. De buffels grazen allemaal rondom Venlo, dicht bij de kaas­makerij. De buffel­mozzarella wordt gemaakt door broers Sjaak en Wouter Tebben. En ook in België intro­duceerden we in 2021 de eerste 10 Streeckgenoten, waaronder bijvoor­beeld gebakken paté uit Hasselt en mosterdspek uit Ninove.