Heerlijk van dichtbij
Lekker uit Nederland
Met de campagne Lekker uit Nederland promootten we in 2021 producten van Nederlandse bodem. Door de jarenlange en intensieve samenwerking met onze leveranciers kunnen we samen onderzoek doen naar innovatieve bewaar- en teeltechnieken. Door de juiste technieken te gebruiken kunnen we het seizoen van Nederlandse frambozen, komkommer, paprika, kropsla, kruiden, aardappelen, uien en conference peren verlengen. Melk, kaas, eieren, kip en varkensvlees komen al 100% van eigen bodem en in 2021 zijn er meer dan 40 miljoen aardappelen-, groente- en fruitproducten uit Nederland bij gekomen. Zo legden we vanaf april voor een groot deel alleen nog maar Nederlandse aardbeien in het schap; dit leidde tot een toename van 7 miljoen meer verkochte bakjes Nederlandse aardbeien ten opzichte van 2020. Ook onze komkommers van Nederlandse bodem zijn nu het hele jaar verkrijgbaar; dit leidde net als bij de aardbeien tot een toename van 7 miljoen meer verkochte Nederlandse komkommers ten opzichte van 2020.
Streeckgenoten
Elke streek heeft zijn eigen smaken en specialiteiten. Die unieke streekproducten worden gemaakt naar eigen recepten van ambachtsmensen met passie voor hun vak. Met Streeckgenoten wil Albert Heijn zoveel mogelijk klanten laten kennismaken met specialiteiten van dichtbij.
Van Limburgse achterham tot Zuid-Hollandse geitenkaas en Haarlemse duivenkaters. Meer dan 80 lokale slagers, bakkers en kaasmakers uit heel Nederland leveren aan Albert Heijn onder de naam Streeckgenoten ruim 250 lokale specialiteiten. Deze Streeckgenoten zijn niet allemaal in elke winkel verkrijgbaar, maar worden in de betreffende regio verkocht.
Het aantal lokale leveranciers groeit en daarmee ook ons brede assortiment aan streekproducten. Zo introduceerden we in 2021 lokale buffelmozzarella gemaakt van melk van Hollandse buffels. De buffels grazen allemaal rondom Venlo, dicht bij de kaasmakerij. De buffelmozzarella wordt gemaakt door broers Sjaak en Wouter Tebben. En ook in België introduceerden we in 2021 de eerste 10 Streeckgenoten, waaronder bijvoorbeeld gebakken paté uit Hasselt en mosterdspek uit Ninove.