Beter eten verbindt

In dit hoofdstuk…

Samen lekker eten aan tafel; dit voedt de mooiste gesprekken en momenten in het leven. De verbindende kracht van eten en drinken kan ook een brug slaan tussen gezins­leden, vrienden, collega’s of juist onbekenden. Daarmee is voeding een belangrijk ingrediënt voor een maatschappij waar plek is voor iedereen. Weten wie ons eten heeft gemaakt en waar het vandaan komt, geeft een diepere connectie met de maker en meer bewustwording. Deze kennis noemen we keten­transparantie. Dit inzicht in onze ketens hebben we nodig om beter eten bereikbaar te maken voor iedereen.

  

    

“Met de aangescherpte missie kan Albert Heijn zijn rol in de samenleving nog beter invulling geven. Het zou fijn zijn als we aan tafel weer echt tijd en aandacht voor elkaar en voor het eten hebben. Laten we stil staan bij de vraag: waar komt mijn eten eigenlijk vandaan? Ik denk echt dat wij met elkaar het verschil kunnen maken.” 

Joyce Bierman, verantwoordelijk voor merkcommunicatie.