Inspiratie en activatie voor een gezondere leefstijl

Wij willen onze klanten inspireren om aan de slag te gaan met wat beter eten en een ge­zondere leef­stijl voor hen betekent. In 2021 lanceerden en verbeter­den we allerlei initia­tieven, zodat onze klanten nog gemakke­lijker de inspiratie en motivatie kunnen vinden voor een gezondere leefstijl.

De volgende stap met FoodFirst

Lekker in je vel zitten begint bij gezon­dere voeding. Maar voldoende bewegen, slapen en ont­spannen zijn ook ont­zettend belangrijk. Daarom brengen we met FoodFirst Leefstijl­coach (new window) nu alle voor­delen van een gezondere leef­stijl in een gratis app. Op de FoodFirst Leefstijl­­coach app vinden klanten een heleboel relevante gezond­heids­challenges, video’s, en schema’s voor bewegen, voeding, beter slapen en ont­spannen. Wij maken het makkelijker voor de klant door rekening te houden met persoon­lijke doelen, voor­keuren en leefstijl.

Door gezond­heids­challenges in de app worden onze klanten voor een bepaalde periode dagelijks uit­gedaagd met een korte opdracht. Dit is makkelijker vol te houden door relevante filmpjes en artikelen vol tips en inspiratie. Onze gezondheids­experts coachen app­gebruikers met moti­verende video’s, leuke oefe­ningen, handige schema’s, slimme tips en natuurlijk heerlijke recepten. Aan het eind van 2021 telden we 40.000 app­­gebruikers en in het begin van 2022 al meer dan 200.000! In 2022 ontwikkelen we de FoodFirst Leefstijl­coach app verder, zodat gezond leven nog lekker­der, leuker, en makkelijker wordt.

Beter Eten Magazine en e-mail nieuwsbrief

We lanceerden het Beter Eten Magazine (new window) om de klant – naast de Allerhande - te infor­meren, inspi­reren en acti­veren om gezonder en duur­zamer te eten en leven. In 2021 publiceer­den we 3 edities van het magazine vol informatie en inspiratie over het volgen van een gezond, duur­zaam menu en de voor­delen hiervan. Een gezond menu is volgens de Schijf van Vijf rijk aan groente, fruit, peul­vruchten, noten, vis, volkoren­producten en voldoende magere melk­producten. Aan de andere kant is het juist arm aan rood- en bewerkt vlees, alco­holische en suiker­houdende dranken, zout en verzadigde vetzuren. We inspireren en stimuleren de klant in het magazine met allerlei lekkere en simpele gerechten die bijvoorbeeld passen binnen de Schijf van Vijf, of met gerechten die vegetarisch of plantaardig zijn. Daarnaast behandelen we gezondheids­vragen met de FoodFirst-leefstijl­coaches. In 2022 zal het Beter Eten Magazine om worden gezet naar een e-mail nieuwsbrief voor onze klanten. 

Beter eten met collega's

We maken ook onze collega’s ervan bewust dat gezond leven leuk – en helemaal niet zo moeilijk – is. In januari organiseerden we een Albert Heijn mede­werkers­campagne waarbij gezonder eten een week centraal stond. Collega’s ontvingen het Beter Eten Magazine thuis en experts van FoodFirst deelden informatie over een gezonde leefstijl. Daarnaast organi­seerden we onder andere een kook­workshop samen met chef-kok Rudolph van Veen, een vragen­uur met diëtiste Ellen Steinmeijer, een interview met ex-prof­voetballer Ronald de Boer en een “Wat wil je weten”-vragen­uur met huisarts en leefstijl- en voedings­expert Tamara de Weijer. Ook stimuleerden we onze mede­werkers om meer over beter eten te leren met de FoodFirst Leefstijlcoach app.

“FoodFirst sluit naadloos aan bij de mooie missie van Albert Heijn. Het is een gratis platform waarbij weten­schappelijke, betrouwbare informatie op een toegankelijke en leuke manier overgebracht wordt. Door de korte en makkelijke challenges is een gezondere leefstijl voor iedereen bereikbaar. Als huisarts kan ik dit alleen maar toejuichen." 

Tamara de Weijer, huisarts en AH FoodFirst-expert.