Gezondere leefstijl voor iedereen

We willen beter eten voor iedereen bereikbaar maken. Ook in 2021 hebben we ons ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen de stap kan maken naar een gezonder eetpatroon, ook diegene waarvoor (beter) eten niet altijd vanzelf­sprekend beschikbaar is.

Gezond koken onder de 2 euro

Gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Zo vindt de klant bij ons op ah.nl een budgetproof weekmenu (new window) om 5 dagen volgens de Schijf van Vijf te eten binnen een budget van maximaal 2 euro per persoon. In 2021 hebben we ook de ‘Gezond koken onder de 2 euro’-campagne gevoerd met 14 gezonde recepten voor minder dan 2 euro per persoon. Voor dit initiatief kregen we de consumenten­prijs van de Gezonde Innovatie Award, en een mooie derde plek van de jury!

   

  

Healthy living sales

Healthy living sales (HLS) is het percen­tage van onze totale eigen merk­producten­verkoop dat bestaat uit gezon­dere producten. Dit percentage berekenen we aan de hand van onze totale verkoop van voedings­middelen (eigen merk) en welk percentage daarvan een Nutri-Score A of B krijgt. In 2021 lag dit percentage op 55,3%. Tot vorig jaar bereken­den we de HLS met behulp van het groene vinkje, maar omdat dit in Nederland niet meer wordt gebruikt, zijn we over­gegaan op rapportage op basis van Nutri-Score. Het percen­tage is dan ook niet te vergelijken met voorgaande jaren.