Beter eten is beter leven

In dit hoofdstuk…

We willen graag lekker in ons vel zitten en elke dag het meeste uit het leven halen. Zo lang mogelijk. Daar hoort zeker het genieten van eten en drinken bij. Tege­lijker­tijd komen welvaarts­ziekten steeds meer voor en zijn ongezonde ver­leidingen lastig te weerstaan. Meer bewust­zijn over wat eten voor je kan betekenen en het makke­lijker en betaal­baarder maken van verse, gevarieerde en gezon­dere voe­ding, zorgt dat een gezon­dere leef­stijl binnen het bereik komt van iedereen.

Beter leven en eten in 2021

Gezonder eten en leven kan een hele uit­daging zijn. Steeds meer klanten houden zich bezig met hoe eten invloed heeft op hun mentale en fysieke gezondheid. Bijvoor­beeld hoe eten werkt in combinatie met sporten en met slapen. 

Gelukkig is er veel informatie over gezonde voeding beschik baar. Dat zien we terug in de zoek­opdrachten op onze website; klanten zijn steeds meer op zoek naar gezondere keuzes. Maar door alle beschik­bare informatie is het niet gek dat de klant soms de weg kwijt­raakt. Daarom houden we het graag zo makkelijk mogelijk om iedere dag weer ant­woord te geven op die ene vraag: Wat eten we vandaag? En: hoe kan dat duurzamer, gezonder én lekkerder?

Beter eten is voor iedereen anders. Wie voor zichzelf de juiste keuzes maakt, zit lekkerder in z’n vel. Wij snappen dat, en als vertrouwde en inspi­re­rende partner helpen we onze klanten hier graag bij. Iedereen kan bij ons terecht voor heerlijke, smaak­volle producten en inspiratie. Zo hebben wij meer dan 17.000 Allerhande recepten waaruit de klant kan kiezen.

In 2021 vernieuwden we de Mijn Albert Heijn-app, zodat klanten hier nog meer inspi­ratie en recepten kunnen vinden. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd bezig in de winkel; we ver­nieuwen en inno­veren met onze acties en producten zodat het voor iedereen steeds makke­lijker wordt om te kiezen voor beter eten. Toch bleek het ook in 2021 niet altijd simpel om te beoor­delen wat de betere keuze is. Wij geloven dat Nutri-Score hierbij gaat helpen. Wel moet door de overheid, voedings­deskun­digen en super­markten nog steeds aan­dachtig worden gekeken naar hoe Nutri-Score het best kan worden ingezet om klanten te helpen bij de gezondere keuze binnen een productgroep.

“Door gezamenlijk ‘beter eten’ makkelijk, betaalbaar en lekker te maken, komt een gezonde leefstijl voor iedereen binnen bereik. Door jong te leren wat voeding met je doet, kunnen we welvaarts­ziekten verminderen.” 

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn.